Mnogima omiljeni slatkiš: Recept za BELI ROLAT

Kristina LJubisavljević

23. 03. 2021. 000000 13:25

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Priprema:

7 belanaca mutite nekoliko minita, dodajte 6 kašika šećera. Mutite 7, 8 minuta dok se šećer ne istopi. U umućena belanca dodajte 60 gr. mlevenog badema, 50 gr. kokosa i jednu punu kašiku prosejanog brašna. Laganim kružnim pokretima, špatulom ili varjačom, sve lepo sjedinite.

Pročitajte još: Savršena poslastica sa kojom nećete pogrešiti: Palačinke sa speltinim brašnom (FOTO)

Stavite smesu u pleh od rerne, koji ste prethodno obložili pek papirom. Ubacite koru u zagrejanu rernu na 180° i pecite oko 15 minuta. Pečenu koru, urolajte u krpu i ostavite da se tako ohladi. Procedite žumanca u šerpicu, nalijte sa 350 ml. mleka, dodajte 1 puding sa ukusom vanile, 1 kašiku brašna, 1 vanil šećer i dve kašike šećera. Promešajte pa stavite na šporet da se skuva.

Mešajte sve vreme, dok fil ne postane gust. Kada se zgusne, kuvajte ga još par minita da se ne bi osećao praškast ukus. Sklonite sa šporeta pa ubacite 100 gr. bele čokolade, promešajte i ostavite da se skroz ohladi. Ja stavim na tacnu i pokrijem prozirnom folijom. Umutite 100 ml. slatke pavlake, zatim 100 gr. putera.

Pročitajte još: Odličan recept prepun zdravih namirnica: Baka Jela priprema buket šarenila na jednom tanjiru (FOTO/VIDEO)

Ohlađen fil prvo sjedinte sa umućenim puterom, zatim sa slatkom pavlakom. U fil ubacite 70 gr. kokosa i 60 gr. mlevenog badema. Premažite koru sa 2/3 fila, urolajte, pa rolat premažite ostatkom fila. Kokosom pospite rolat. Možete seći i jesti odmah, ali lepši je nakon 24 sata. Kad korice lepo opuste i upiju. Ukoliko imate maline, slonodno ubacite u rolat. Savršeno će se uklopiti sa ovom koricom i filom. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU