Koliko često treba da ČISTIMO SUDOPERU? Nakon pripreme mesa odmah

Kristina LJubisavljević

23. 03. 2021. 000000 11:30

Foto: Deposit

Nezaobilazna je tokom dana, spremali ručak ili ne. Međutim, njeno čišćenje često zanemarujemo ili ne radimo to onoliko koliko bi trebalo.

Klice koje se nalaze u sudoperi mogu da predstavljaju potencijalne zdravstvene probleme za domaćinstvo ukoliko se ne čisti često.

Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima

Prema nekim istraživanjima ovo je drugo mesto u kući sa najviše bakterija, predstavlja optimalno okruženje za razvoj raznih mikroba, poput ešerihije koli i salmonele.

Koliko često treba da peremo sudoperu zavisi od toga za šta smo je koristili. U svakom slučaju ističe se da bi svako trebalo da pere dno i stranice sudopere najmanje jednom nedeljno dezinfiekcionim sredstvima. 

Pročitajte još: Bez hemikalija: Napravite sami smesu za ČIŠĆENJE PROZORA od samo dva sastojka

Međutim, ukoliko je sudopera bila u dodiru sa sirovim mesom, trebalo bi da je očistimo odmah nakon pripreme mesa. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU