JELO DANA: Danas pripremamo posni ručak koji se jede BEZ HLEBA! (VIDEO)

Marija Obradović

25. 03. 2021. 000000 10:07

Foto: Printscreen Youtube/Bakina kuhinja

Na današnjem meniju Bakine kuhinje, nalazi se posni ručak koji će vaša familija prosto obožavati i tražiti porciju više. Pošto je post u toku, ova ideja će vam svakako dobro doći, a osim što je ukusno, takođe je i zdravo i probudiće sva čula. Prijatno...

Posni krompir potrebno je:

600 gr krompira
30 gr pirinča
1 veća glavica crnog luka
soli ili suvi začin po želji
granule belog luka
bibera..maslinovo ulje
300 ml vode
1 kašika instat supe od pečuraka
Za čorbu je potrebno:
1 l vode
200 ml kuvanog paradajza
30 ml maslinovog ulja
1 sveža paprika
malo soli i suvg začina po želji
celerov list i peršunov
testenina bez jaja

Priprema:
Kromir očistit pa ga iseći na tanke listiće...Posoliti pobiberiti, dodati beli luk, ulje i sve dobro izmešati. Pleh podmazati. Glavicu luka iseći na kolutove pa ga posoliti .

U pleh poredjati pola krompira  pa preko njega kolutove luka i pirinač pa drugi deo krompira . 

U 300 ml vode sipajte 1 punu kašiku instat  od pečuraka promešajte  i prelite krompir. Još malo pouljite. 
Ako imate neku ribu stavite preko kromira. Pokriti malo  aluminijskom folijom  a pola sata pred kraj otkite i zapecite da lepo porumeni.Sjajan krompir koji se jede bez hleba

Paradajz čorba priprema :

U vodu sipati paradajz , dodati papriku svežu ili iz zamrzivača i celerov list. 
Dodati ulje i pustiti da vri 5 min pa dodati testeninu i posoliti po ukusu. kuvati 4-5 min pa ubaciti peršunov list i isključiti.

Napomena:
U koliko nemate testeninu umutit 1 malu kašičicu brašna sa malo vode u ubacite...

                     Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU