Život joj je obeležila tragedija, a njen hit znaju sve generacije: Da li se sećate ove pevačice? (FOTO/VIDEO)

Jelena Blažić

04. 04. 2021. 000000 10:30

Foto: Youtube printscreen /Nena

Gabrijel Susan Kener, koja se proslavila pod umetničkim imenom Nena, slavu je stekla zahvaljujući legendarnom hitu koji znaju sve generacije "99 Luftballons".

Pročitajte još: "Kuma" je trebalo da GLUMI SRBIN! Nesuđeni Korleone je OVA glumačka legenda, ali ga sprečio ZATVOR! (VIDEO)

Osamdesetih godina, njena popularnost je bila na vrhuncu, a svaka devojčica je tada u sobi imala njen poster. Iako je danas napunila 61. godinu i dalje je aktivna, a svojom energijom i dalje zrači na bini.

Sačuvala je mladoliki izgled, a ostala je dosledna svom stilu i frizuri po kojoj je bila prepoznatljiva. Ideja za legendarni hit "99 Luftballons", nastala je tokom jednog nastupa, kada je njen kolega gledao sa bine kako se puštaju šareni baloni i zamišljao kako bi bilo kada bi ti baloni preletali granicu i odleteli na drugu stranu Berlina.

Bend je bio na vrhuncu slave od 1983. do 1985. godine, a onda su se sami razišli. Nena je tada ušla u vezu sa švajcarskim glumcem, Benediktom Frajtagom, sa kojim je dobila dete, ali su nakon 11 meseci doživeli tragediju, kada je dete preminulo od zastoja srca.


Iako su doživeli tragediju, nekoliko godina kasnije dobili su blizance Larisu Mari i Sakaisa Manuela, ali je ubrzo usledio i razvod. Nakon rastanka od glumca, nena se zaljubila u producenta filipa Palma, sa kojim je dobila još dvoje dece.

U 2009. godini postala je i baka kada je njena ćerka Larisa rodila ćerku Karlu. Samo dva dana kasnije i njen sin dobio je dečaka. Nena i dalje nastupa, a zadnji koncert je imala u jeku pandemije u avgustu na stadionu u Erfurtu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU