Zdravo i posno: Paprikaš od oslića za kraj nedelje (RECEPT)

Jelena Blažić

26. 03. 2021. 000000 12:00

Foto: Printscreen / Instagram / kuvarice_manje_zbori

Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.

Priprema:
1 kg oslića
1/2 kg crnog luka
1/2 celera
2 šargarepe
2 zelena koren
Peršun list
Lovor list
Biber u zrnu
Aleva paprika
So, biber
1 dcl ulja
2,5 dcl kuvanog pardajza

Priprema povrća:

Smrznuti oslić iseći na veće komade i skuvati u slanoj vodi. Luk iseći i dinstati na ulju pa dodati zelen, šargarepu, celer koje ste isekli na kolutiće. Kad je izdinstano dodajte miks povrće,alevu papriku. Dinstajte i ubacite seckani paradajz ( kuvani). Podesite ukus i za kraj dodajte oslić koji ste skuvali i očistili od kostiju. Kuvajte još 10 minuta. Uz ovo jelo odlično ide pirinač. Prijatano!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU