Prema bakinom receptu: KOLAČ SA JABUKAMA (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

28. 03. 2021. 000000 08:40

Foto: Deposit

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike kakaa
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 pune kašike brašna
  • 1 puna kašika griza
  • 50 gr suvog grožđa
  • 50 ml ulja
  • 3 jabuke 

Priprema:

Jabuke oljuštiti i iseći na kocke .Umutiti jaja dodati brašno i griz prosejan sa praškom za pecivo. Dodati ulje  suvo grožđe, cimet, prosejan kakao i sve dobro izjednačiti.

Foto: privatna arhiva

Pleh okrugli 22 -24 cm podmazati uljem i posuti brašnom. Sipati jednu polovinu testa pa poređati pola jabuka. Preko sipati ostatak testa izravnati i poređati ostatak jabuka pa ih pritisnuti prstima na dole.

Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)

Foto: privatna arhiva

Jabuke malo premazati uljem i posuti šećerom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Prohlađeno posuti prah šećorm i seći sasvim ohlađen.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU