7 koraka do savršenog patišpanja

13. 05. 2021. 000000 10:45

Foto: Depozitfoto

Da bi patišpanj bio ukusan kao kada su ga pravile naše bake, moraju da se ispoštuju pravila o kojima moderne domaćice danas manje brinu.

Pročitajte još: Zapalite LOVOROV LIST: Nećete verovati šta će se dogoditi i zbog čega je to dobro za vaš organizam

  • Belanca i žumanca se uvek mute odvojeno.
  • Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, odmah nastavite da dodajete druge sastojke, da se ne bi pravila korica.
  • Belanca su umućena tek kada ih okrenete prema dole, a ona čvrsto stoje uz posudu.
  • Kada dodajete belanca u žumanca, lagano ih sjedinite varjačom, da smesa ne bi pala.
  • Brašno i prašak za pecivo uvek idu zajedno, čak i kada ih prosejavate, i dodaju se na kraju.
  • Rerna uvek prvo mora da se zagreje pre pečenja i ne sme da se otvara prvih pola sata pečenja.
  • Kada se patišpanj izvadi iz rerne, sredina se probode viljuškom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU