Korak po korak do pripreme posnog ručka: Danas spremamo ribu (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

29. 03. 2021. 000000 08:30

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 skuše
  • 2 kašike sirćeta
  • 3 kašike belog vina
  • 1 kašičica senfa
  • 3 čena belog luka
  • biber so (može suvi začin po želji)
  • ruzmarin
  • seckan peršunov list
  • maslinovo ulje
  • Za restovan krompir je potrebno:
  • 500 gr krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • crvena ml. paprika
  • ml. biber
  • so
  • ulje

Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Ribu polu smrzlu očistiti i izvaditi utrobu, odseći glave i dobro crnilo oprati, ono je gorko. Iseći po želji ili ostaviti celu. U litar vode sipati 2-3 kašike sirćeta akloholnog i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati. 

Foto privatna arhiva

U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja, dodati vino, senf, izdrobljen beli luk, biber po mogućstvu beli, seckan ruzmarin  i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj pa stviti ribu i ostatkom nadeva je preliti. Poklopiti i pržitn na veoma tihoj vatri.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Ja sam na indukcionoj na  br.4. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem, Tako divno miriše ukus neopisivo dobar.

Foto privatna arhiva

Krompir skuvati može u ljusci ili oguljen. Iseći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i seckanog peršnunovog lista, pa dobro izmešati. Servirati toplo sa ribom. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU