VEČERA zbog koje će ukućani POLIZATI prste: Zapečene PALAČINKE sa mlevenim mesom za samo pola sata (RECEPT)

Milica Mataruga

04. 04. 2021. 000000 19:40

Foto: InstagramScreenShot/nacina_kuhinja

Svi volimo palačinke i u slanoj verziji, posebno zapečene palačinke. Dosnosimo vam savršen recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a garantujemo da će svi ukućani biti oduševljeni.

Pročitajte još:  Devojke, evo REŠENJA! Za čišćenje četke za šminku treba vam sapun i LEGO KOCKA (VIDEO)

Testo za palačinke:

  • 2 jaja
  • malo soli
  • 3 kašike ulja
  • 300 mililitara mleka
  • 300 mililitara kisele vode
  • 200 grama brašna.

Sve dobro mikserom umutiti i pržiti palačinke, ravnomerno sa obe strane. Od ove smese trebalo ni da ispadne oko 12 palačinki, ali sve zavisi od prečnika tiganja.

Priprema fila:

Upržiti 2 glavice iseckanog crnog luka, pa dodati mleveno meso. Dinstati dok ne bude gotovo. Skloniti sa ringle i začiniti. Po želji, ukoliko želite sočnije palačinke, izmiksati još 2 sveža paradajza i pomešati u mleveno meso.

Pročitajte još: Moćni sastojak ĐUMBIRA ima jako delovanje u borbi protiv infekcija: Zašto bi češće trebalo da se nađe na meniju?

Na svaku palačinku stavljati fil od mlevenog mesa i uvijati ih. Ređati u vatrostalnu posudu u krug, kao pitu.

Priprema preliva:

Pročitajte još: Eliksir mladosti sa naše pijace košta 45 dinara, a sprečava bore

Umutiti 2 jaja i 1 kiselu pavlaku i preliti preko palačinki. Posuti sa 100 grama rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU