Stižu JAGODE: Šta crveno, bobičasto voće može da uradi za naše zdravlje?

Kristina LJubisavljević

05. 04. 2021. 000000 14:40

Foto: Deposit

Ove slatke i ukusne bobice prepune su osnovnih hranljivih sastojaka, uključujući vlakna, vitamin C, mangan, folate (vitamin B9) i kalijuma. Takođe sadrže male količine bakra, gvožđa, magnezijuma, fosfora, selena i vitamina B6, K i E. Iako jagode sadrže šećere navode se kao hrana sa niskim glikemijskim indeksom jer neće odmah podići nivo šećera u krvi.

Pročitajte još: Poboljšava varenje, utiče na zdravlje kostiju... Zašto treba da zavolimo KEFIR?

Dnevna doza jagoda može poboljšati zdravlje srca, mozga i varenja.

Mnoge studije sugerišu da redovno konzumiranje hrane sa visokim sadržajem vitamina C, poput jagoda, može da poboljša kardiovaskularno zdravlje.

Istraživači su analizirali podatke preko 121.700 žena i otkrili da je visok unos borovnica i jagoda povezan sa sporijom stopom opadanja pamćenja prenosi The List.

Pročitajte još: Rešite se napetosti i smanjite TAMNE PODOČNJAKE za 30 sekundi: Jednostavno je

Češće konzumiranje ovog voća daće svakodnevno sve više blagodeti. Možete h jesti u kombinaciji sa ovsenim pahuljicama kao dodatak zdravom doručku.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU