Raskošna pogača koja će biti deo svakog praznika: Fogača sa slaninom (FOTO)

07. 04. 2021. 000000 12:15

Foto: Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci: 

  • 25 gr. kvasca
  • 250 ml. tople vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 350 gr. brašna meko tip 400
  • 100 ml. maslinovog uulja
  • masline, paradajz, slaninica, origano, bosiljak po ukusu

Pročitajte još: Domaći, a prefinjen: Bakin kolač oduševiće sve generacije (FOTO/VIDEO)

Uputstvo za pripremu:

U vanglicu stavite kvasac, toplu vodu, šećer i ulje. Promešajte da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio, dodajte polovinu brašna i so, sjedinite. Zatim dodajte i ostatak brašna i zamesite testo. Dobićete mekše testo. Prelite testo sa 3 kašike maslinovog ulja i ostavite da nadolazi oko 30 minuta.

Foto: Didy Kitchen

2. Kad testo nadođe, izgledaće ovako.

Foto: Didy Kitchen

3. U pleh sipajte 3 kašike ulja, testo malo premesite i stavite u pleh. Razvucite ga u plehu rukama da dobije ovako "rupice" od prstiju i prelite sa 100 ml. maslinovog ulja. Ostavite ga nadolazi oko 20 minuta.

Pročitajte još: Uživaćete u svakom zalogaju: Danas pripremamo SALATU SA PRASETINOM (FOTO)

Foto: Didy Kitchen

4. Dok testo nadolazi u tepsiji, pripremite masline, paradajz, slaninicu.... Ovo je bio moj izbor. Vi možete staviti i sušeni paradajz, grančice ruzmarina, beli luk...

Foto: Didy Kitchen

5. Kada je testo nadošlo, stavite sastojke koje ste pripremili. Ostavite da nadolazi još 10 minuta i stavite u zagrejanu rernu na 240 stepeni oko 25 minuta, sve zavisi od rerne. Prijatno

Pročitajte još: Pikantni ručak je tu: Preukusne prolećne SARMICE OD BLITVE sa mirođija sosom (FOTO/VIDEO)

Foto: Didy Kitchen

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU