Francuska čarolija: Limun MAKRONI se prave za SAMO 20 minuta!

10. 04. 2021. 000000 08:00

Foto: Depozitfoto

Najlepši i najslađi francuski kolačić! Makroni su kao oblačići, kao san koji se topi u ustima.

Pročitajte još: Hranljiv i ukusan ručak: Napravite belo meso iz rerne (FOTO/VIDEO)

Potrebno je:

  • 2 belanceta
  • 50 g šećera
  • kašičica soka od limuna
  • nekoliko kapi arome limuna
  • malo soli
  • 100 g badema
  • 100 g šećera u prahu
  • žuta prah boja
  • puding ili krem od limuna

Blanširajte bademe, pa ih usitnite u blenderu sa nekoliko kašika šećera u prahu, zatim polako dodajte još šećera u prahu, blendirajte, uz dodavanje ostatka šećera, sve dok ne dobijete fino bademovo brašno. Ubacite žutu prah boju i blago promešajte.

U belance dodajte malo soli, pa šećer.

Belanca ulupajte sa malo soli, pa sipajte polovinu smese šećera i mutite dok se ne rastvori, a zatim dodajte i ostatak šećera i dobro umutite. Dodajte kašičicu soka od limuna i nekoliko kapi arome, pa još kratko izmiksajte. Polovinu dobijene smese sipajte u sud sa bademovim brašnom i pomešajte.

Pročitajte još: Doručak koji budi sva čula: Prelivena pita sa sirom (FOTO/VIDEO)

Dodajte preostali šam, pa ubacite u kesu ili “dresir džak” i okruglim nastavkom na podlogu istiskujte gomilice prečnika 3-3,5 cm. Ostavite ih da se blago osuše, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 15 minuta. Ostavite makaronse da se ohlade, a zatim ih odvojte od podloge i onda spajajte po dva kremom od limuna.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU