Greška koju često pravimo: Evo zašto BELI LUK treba dodati na kraju kuvanja

Kristina LJubisavljević

09. 04. 2021. 000000 17:00

Foto: Deposit

Ako ste ga nekada i izbegavali, čim ste ga prvi put dodali jelu shvatili ste da bez njega ništa nije isto.

Kako odabrati?

Kako je beli luk dostupan tokom cele godine, ne postoji posebno godišnje doba kada izgleda najbolje. Kada kupujete, birajte pune, čvrste čenove. One sa kojih ljuska lako otpada verovatno su stare, pa njih izbegnite.

Pročitajte još: Kako da oljuštite sveže kuvano jaje? Uzmite čašu i mućkajte (VIDEO)

Ako kada isečete beli luk primetite da se unutra nalazi zelena stabljika, to ukazuje na to da je njegova najbolje vreme propo, ali svakako ga možete iskoristiti i uklonite te delove pre jela.

Kako da beli luk ne izgori?

Izgoreli beli luk ima vrlo prepoznatljiv, gorak i neprijatan ukus. Da biste sprečili sagorevanje belog luka tokom kuvanja uvek ga dodajte pred kraj postupka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU