Zasučite rukave i napravite NAJMEKŠU lisnatu INTEGRALNU pogaču za vikend (RECEPT)

Marija Obradović

10. 04. 2021. 000000 09:35

Foto: YoutubePrintscreen/Bakina kuhinja

Još jedan neodoljiv recept stiže iz Bakine kuhinje, a ovoga puta zavrnite rukave i napravite najbolju pogaču za čiju izradu će vam svi tražiti recept, a oni koji je probaju - parče više.

Potrebno je:
Za testo
300 ml mlake vode
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
50 ml ulja
400 gr belog brašna (dodavati da bude srednje tvrdo testo)
150 gr mešavina integralnog brašna
maslinovo ulje
 semenke 

Priprema: 
Zamesiti  testo od navedenih sastojaka da bude srednje tvrdo obraditi dobro rukom pa pokriti da odmori 30 min. Istresti na sto  pa podeliti na pet loptica malo ih obraditi i pokriti da odstoje još 5-6 min. U pleh 24 cm staviti pek papir. Razviti prvu loptu veličinu dna pleha izvaditi hartiju iz pleha pa staviti na hartiju. 


Premazati koru maslinovim uljem i posuti crvenom mlevenom paprikom i posuti kimom. Razviti drugu koru premazati uljem i posuti lanenim semenom. 

Treću koru takodje premazati uljem pa i nju crvenom paprikom i kimon. Četvrtu premazati uljem i posuti suncokretovim i lii dulečnim semenom, Petu koru razviti i prekriti  pritisnuti rukama testo pa je iseči na 4 dela staviti malu čašu na sredinu znači ne seći do kraja. 

Svaku četvrtinu iseći na veći i manji trougao . Manji trougao uviti oko svoje ose. Pogaču pokriti pa kad poraste ako nije posna premazati žumancetom ako jeste samo uljem i posuti susamom.  Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min. Uživajte!