Kako da spremite JAGNJETINU U RERNI ZA USKRS: Recept za pečenje sa hrskavom kožicom, sočno kao ispod SAČA!

Marija Obradović

23. 04. 2022. 000000 10:00

Foto: Youtube Printscreen

Kako bi vaša trpeza za praznike izgledala besprekorno i preukusno, na vreme oprobajte najukusnije recepte, kako bi ukućani bili prezadovoljni. Na vaskršnjj trpezi trebalo bi da stoji i jagnjeće pečenje. Naravno, ako ste uspeli da ga obezbedite, nudimo vam recept kako da vam ispadne sočno kao ispod sača.

Priprema:

Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku.

Pecite je u većem sudu.

Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina.

Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka.

Peći na 180 stepeni oko 1,5 h.

Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.