Ne znate čime da se zasladite za Uskrs? Recept za BAKLAVU sa orasima, gotova za 20 minuta! (VIDEO)

Marija Obradović

23. 04. 2022. 000000 18:40

Foto: YoutubePrintscreen

Neka se na prazničnoj trpezi obavezno nađe i ovaj kolač, jer gosti neće moći da mu odole. Iako zvuči komplikovano, za baklavu treba samo malo strpljenja i vešte ruke, a ovaj dragulj naći će se na vašem stolu za svega sat vremena utrošenog truda.

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu
125 g maslaca
1 ili 1 1/2 šolja oraha
ekstrakt vanile
3 šolje šećera
2 šolje vode

Evo predloga za USKRŠNJU DEKORACIJU doma: Neka vam svi pozavide na kreativnosti i idejama (FOTO)

Priprema:

Podelite kore na 2 jednaka dela. Jednu polovinu kora pospite sa 1/3 rastopljenog maslaca i polovinom krupnije samlevenih oraha. Uvijte dobro u rolat i ponovite proceduru sa drugom polovinom kora.

Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno.

Odozgo pospite sa preostalom 1/3 rastopljenog maslaca. Stavite baklavu da se peče u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobije lepu roze boju.

Pripremite šećerni sirup sa vanilom, stavite ga da provri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi i prelijte sa njim hladnu baklavu. Pospite baklavu mrvljenim orašastim plodovima odozgo i servirajte nakon što malo odstoji.