Kako da savršenih TULUMBI? Korak po korak i biće jednostavno (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

17. 04. 2021. 000000 14:00

Foto: Printscreen/ Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Danas spremamo tulumbe iz rerne. Testo je isto kao i za princes krofne i eklere.

U šerpicu sipajte 250 ml. vode i 50 gr. putera/margarina. Stavite na šporet i kuvajte dok se ne istopi puter/margarin i da "baci" prvi ključ. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte 200 gr. brašna (meko tip 400). Promešajte, pa vratite na šporet još par minuta, uz stalno mešanje. Sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Zatim dodojte jaja, jedno po jedno i mutite mikserom. Potrebno 4 velika ili 5 manjih. Na kraju dodajte 6 gr. praška za pecivo i ponovo sve umutite mikserom.

Ako nemate kalup za pravljenje tulumbi, možete testo staviti u kesu za ukrašavanje, sa nekim zvezdastim većim dodatkom za ukrašavanje.

U pleh stavite papir za pečenje i obavezno pravite razmak između svake, jer će tokom pečenja narasti. Od ove mere se dobiju 2 pleha od rerne. Pecite ih zagrejanoj rerni na 200°, 20 minuta. Rernu nikako ne otvarajte!

Preliv:

U litar vode stavim 600 gr. šećera, kad prokuva, kuvam oko pola sata. Da bude kao sirup. Pred kraj dodam nekoliko kolutova limuna. Ako volite slađe, stavite na 1l. vode kilogram šećera i nakon ključanja kuvajte 20 -ak minuta. Tople tulumbe, prelijte hladnim prelivom. Prijatnp!