Za nedeljni ručak: Spremamo tradicionalno jelo sa kupusom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

18. 04. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1,5 - 2 kg kiselog kupusa
  • 200 gr suvih rebara
  • 3 krmenadle
  • 200 gr suve slanine
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • kašika masti
  • aleva paprika
  • tucana ljuta paprika

Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poređati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo  krmenadle suva rebra  i suva slanina i pokriti drugim delom kupusa.

Pročitajte još: Kako da savršenih TULUMBI? Korak po korak i biće jednostavno (RECEPT)

Staviti alevu i tucanu papriku, biber u zrnu i lovorov list naliti vodom i kuvati oko dva sata. U toku kuvanja povremeno dolivati  vodu.

Foto: Privatna arhiva

 Kad se kupus skuva ostaviti malo tečnosti.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU