POSNE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

21. 04. 2021. 000000 08:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno:

  • paprike
  • 100 gr pirinča
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašika ajvara
  • 3 čena belog luka
  • 2 paradajza ili krompira
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • soli bibera
  • 1/2 kašičice crvene ml. paprike
  • 1 kašičica brašna
  • prešunov list
  • ulje

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i šargarepu na kockice. Pirinač obariti i ocediti. U propržen luk dodati, ml. papriku, ajvar, so biber i kuvan pirinač.

Pročitajte još: Mmmm, čokoladni MAFINI....Pripremite omiljeni slatkiš za SVE GENERACIJE za samo 20 minuta! (RECEPT/FOTO)

Sve izmešati. Puniti papriku smrznutu ili svežu i zatvarati  paradajztom ili listićima krompira. Ređati u podmazan pleh.

Foto: privatna arhiva

 U činiju staviti brašno i sipati kuvan paradajz i još toliko vode. Izjednačiti i preliti paprike. Još ih malo pouljiti i peći na 210 stepeni C oko 50 min. da lepo zarumene.

Pročitajte još: Kako da izbegnete pucanje uskršnjih jaja tokom kuvanja? Pročitajte nekoliko saveta koji će vas rešiti muka

Foto: privatna arhiva

Uživajte u prelepom ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU