Ispovest Marka Đokovića ŠOKIRALA sve: Mnogo sam patio! Hteo sam da budem kao Novak, ali...

Marija Obradović

21. 04. 2021. 000000 09:06

Foto: Printscreen Youtube

Marko Đoković, brat najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, dao je veliki intervju za španski "El Mundo" i tom prilikom otkrio je da ga je jako bolelo to što je stalno bio u Novakovoj senci.

Mlađi brat ni jednog trenutka nije krio da je prolazio krtoz težak period.

- Kada sam imao 14 godina, otac mi je ponudio mogućnost da biram između studija ili se posvetim igranju tenisa. Odabrao sam drugu opciju i otišao u Valensiju na akademiju, a zatim sam se vratio u Srbiju na nekoliko meseci da bi se, ubrzo nakon toga, nastanio u Nemačkoj - prenosi on.

Sa 23 godine udario je u dno.

"Patio sam puno, stalno tražio sreću u postizanju uspeha na terenu, a on je izostajao. Kao da to nije bilo dovoljno, imao sam sa sobom osobu koja ga je postigla, mog brata Novaka i bio sam opsednut postizanjem istog. Rezultati nisu dolazili i osećao sam se svakodnevno nesrećnijim. Možete reći da sam se bukvalno izgubio", iskren je Marko.

Mlađi brat srpskog asa priznaje da je nekada teško biti pored nekoga ko je toliko uspešan.

Marko Đoković, srednji brat najboljeg tenisera sveta Novaka, živi već godinama u Španiji u Marbelji gde ima svoju akademiju

"Nisam mogao da izdržim to više. Bio sam u vrlo lošem stanju, a nisam dozvoljavao sebi da to i ispoljim, jer nisam želeo da drugi misle da sam tako slab. To je, nažalost, veoma uobičajeno. Mnogi ljudi koji pate emotivno to i kriju jer se stide toga", kaže Marko i dodaje:

"Trudio sam se da sakrijem svoja osećanja dok nisam stigao na teren. Sav bol i bes koji su bili unutra na terenu nisu mogli da se sakriju. Ono što ste u životu - to se vidi na teniskom terenu".

Kako je pronašao mir

Donošenje odluke o napuštanju kruga porodice nije bilo lako. Povreda zgloba držala ga je van takmičenja skoro godinu dana, a jedan od njegovih najboljih prijatelja, španski teniser Karlos Gomez, predložio mu je da ga prati u Marbelju kako bi upoznao "vrlo posebnu osobu koja bi mogla da mi pomogne", bivšeg tenisera i trenera Riojan Pepe Imaza.

Njihov prvi susret bio je prava emotivna katarza

-Kad sam ga upoznao, kao što je u Srbiji normalno, pružio sam ruku, ali Pepe me pitao može li me zagrliti. Istina je da sam u početku bio malo zatečen ali, , rekao sam da i, kad me je zagrlio počeo sam neutešno da plačem. U tom tačnom trenutku shvatio sam koliko sam bio loš - priznaje on.

Godinama je u Marbelji, radi zajedno sa Pepeom  u teniskoj akademiji "Puente Romano Beach Resort", srednji sin Dijane i Srđana Đokovića proveo je pola svog života (ove godine će imati 30 godina) putujući svetom s reketom.

                              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU