Ako imate ZELENE OČI ovo je vaša boja: Istaći će ih u prvi plan

Kristina LJubisavljević

25. 04. 2021. 000000 13:15

Foto: Deposit

Sve bakarne nijanse kose imaju tu sposobnost da zelene oči još više istaknu u prvi plan.

Nama je to dovoljno saznanje da ne dovodimo u sumnju savete vodećih svetskih šminkera koji ovog proleća preporučuju upravo paletu bronzanih senki za oči, i to na sledeći način:

Pročitajte još: SJAJNA ŠMINKA se vratila: Mat ide u istoriju

  • Neutralna odnosno bezbojna podloga je apsolutni must-have. Nanesite je na svoje kapke kao osnovu i utrljajte u svim pravcima koristeći odgovarajuću četkicu.
  • Drugi korak u postizanju bronzanog izgleda jeste izvlačenje precizne crte na gornjem kapku ajlajnerom ili olovkom tamnije boje kako biste uokvirili svoje oči a istovremeno postigli i “mačkasti” pogled.
  • Iskoristite najmekšu četkicu koju imate kako biste postigli efekat stapanja najnežije smeđe senke sa prethodno nanetom olovkom, utrljajte boju kako na sam koren očiju tako i sa strane.
  • U svojoj paleti senki sada pronađite odgovarajuću bronzanu boju, efektniju od prethodne nežne varijante i nanesite je na svoje kapke. Dozvoljeno je poigravanje pa tako slobodno dodajte malo zlatne nijanse u unutrašnje uglove očiju kako bi izgledale budnije i radoznalo.

Pročitajte još: Srpsko jermenski brakovi su najuspešniji iz dva dobra razloga

  • Na kraju ne zaboravite da uvijete svoje trepavice i na njih stavite malo neizostavne maskare.

Svaki put kada se opredelite za ovakav izgled, vodite računa da ostatak vaše šminke deluje suptilno i klasično. Koliko god interesantna bila, bronzana boja na zelenim očima ponekad ima tendenciju da deluje prenapadno, pa je stoga bolje opredeliti se za što neutralniju boju ruža za usne kao i što manje rumenila na obrazima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU