Uvek ste se pitali kako da spremite KOMORAČ? SICILIJANSKA SALATA je odličan izbor

Jovana Pejinovic

24. 04. 2021. 000000 13:15

Foto: Pixabay

Sastojci

Savet
Ovu salatu je najbolje napraviti pre služenja, jer komorač ima tendenciju da potamni ukoliko ga naseckate i ostavite da stoji.
  • 2 veća komorača
  • 2 pomorandže
  • oko 100 g crnih maslina 
  • so, crni biber
  • maslinovo ulje
  • sušeni origano

Postupak

Očistite komorač tako što ćete prvo odstaniti vrhove, a potom i tvrde spoljašnje "listove" (ako je biljka mlada, onda samo nožem sklonite tanki spoljašnji deo). Presecite ga na pola i odstanite koren jer je previše vlaknast i neće imati dobar ukus u salati. Komorač naseckati na tanke režnjeve ili kockice.

Pročitajte još: Hranljiv i ukusan ručak: Napravite belo meso iz rerne (FOTO/VIDEO)

Salata se servira uz grilovanu ili pečenu ribu.

Pomorandžu oljuštite i naseckajte na kockice.

U činiji za salatu izmešajte komorač, pomorandže i masline. Posolite, malo pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Izmešajte i pospite origanom.

Pročitajte još: A za Uskrs pripremite BAKLAVU sa orasima! Gotova za 20 minuta! (VIDEO)

Serviranje salate

Ova osvežavajuća salata se nejbolje slaže sa grilovanom ili pečenom ribom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU