Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)

Jovana Pejinovic

26. 04. 2021. 000000 08:45

Sastojci

Kako se proverava da li je riba dobro pečena?
Možete da podignete glavu šarana i videti da li je pečeno oko kostiju, da meso nije crveno.
  • šaran (1,5 do 2 kg)
  • 200 gr posnog margarina
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • čaša belog vina (oko 250 ml)
  • 2 kašike prezle
  • 2 lovorova lista
  • peršun i ruzmarin
  • kora jednog limuna
  • so i biber 

Pročitajte još: Jelo koje ćete pojesti u jednom dahu: Sataraš po receptu naših baka (FOTO/VIDEO)

Priprema

Ulupajte margarin tako da bude penast, zatim dodajte, peršun, koru limuna, ruzmarin. Posolite i pobiberite. Sve zajedno izmešati dok se ne dobije glatka masa.

Dodati iseckan crni luk i izgnječen beli luk.

Ovom smesom namažite šarana spolja i iznutra.

U tepsiju usuti malo belog vina i ulja, a zatim staviti šarana da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta.

Pročitajte još: Sočno i ukusno, rešenje za svaki praznik: Kremasti voćni kolač sa višnjama (FOTO/VIDEO)

Nakon 20 minuta, izvaditi posudu iz rerne, posuti šarana prezlama i dodati lovorov list.

Vratiti u rernu da se još peče.

Šaran je gotov kad fino porumeni.

Pečenog šarana je najbolje poslužiti toplog uz mlade krompiriće.