PALAČINKA TORTA - Vaša nova omiljena poslastica! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

03. 05. 2021. 000000 19:00

Foto: You tube/ printscreen / Zorica L.

Sastojci za palačinke

  • 2 jajeta
  • 200 g brašna (tip 400)
  • 200 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 2 kašike ulja
  • malo soli

Priprema

Umutite mikserom odvojeno žumanca i belanca. Dodajte postepeno brašno i mleko i ostale sastojke. Da bi palačinke bile vazdušaste, ostavite testo da se odmori pola sata do sat. Pecite ih na teflonskom tiganju uz povremeno dodavanje ulja jer dno treba sve vreme da bude masno.

Pročitajte još: BRZA POSLASTICA OD TRI SASTOJKA: Domaći kolač izvanrednog UKUSA koji uspeva čak i POČETNICIMA!

Sastojci za tortu

  • 20 gotovih palačinki
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 g putera
  • 200 g ispečenih i oljuštenih lešnika
  • 200 g mladog sira
  • 2 kesice vanilin-šećera

Pročitajte još: Za ljubitelje KAFE u kolačima - jednostavan posni recept! (RECEPT)

Priprema torte

  1. Napravite po svom receptu 20 palačinki. Za tamni fil rastopite na pari kockice čokolade i puter.
  2. Slatku pavlaku umutite i u nju dodajte čokoladnu smesu. Promešajte da se sve sjedini, pa dodajte ispečene i oljuštene lešnike krupno seckane lešnike. Ostavite malo sa strane za ukras.
  3. Za beli fil izgnječite mladi sir i lepo ga sjedinite s vanilin-šećerom.
  4. Palačinke filujte naizmenično prvo belim, pa crnim filom.
  5. Obavezno ostavite čokoladnog fila za glazuru. Sipajte preko poslednje palačinke, pa pustite da iscuri malo sa strane.
  6. Odozgo poređajte preostale krupno sečene lešnike i poslužite dok je još toplo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU