POSNA SARMA sa dimljenim šaranom - MANASTIRSKI recep bez veštačkih mešavina suvih začina (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

30. 04. 2021. 000000 14:30

Foto: You tube/ printscreen / Today's lunch Minja Stanisavljevic

Sastojci

  • 1,2 kg dimljenog šarana
  • 500 g crnog luka
  • 250 g ulja
  • 100 g pirinča
  • 4 kašičice soli
  • 4 kašičice mlevene paprike
  • so i biber
  • 40 listova kiselog kupusa (30 za zavijanje, 10 za oblaganje)

Pročitajte još: Uvek ste se pitali kako da spremite KOMORAČ? SICILIJANSKA SALATA je odličan izbor

Priprema

Dimljenog šarana orati i kuvati 20-30 minuta.

Nakon toga, komade šarana izvadite i ostaviti da se hlade sa strane. Vodu u kojoj se riba kuvala, sačuvajte i procedite.

Luk iseckajte na kockice, operite pirinač.

Izdinstajte luk na laganoj vatri (oko 10 minuta).

Za to vreme kuvanu ribu očistiti od krupnih kostiju i sameljite na mašini za mlevenje mesa.

U luk sipajte mlevenu papriku, so i biber, promešajte, zatim dodajte pirinač.

Kada se sve ukuva, dodati i mlevenu ribu.

Pročitajte još: A za Uskrs pripremite BAKLAVU sa orasima! Gotova za 20 minuta! (VIDEO)

Pripremite listove kupusa. Odstranite zadebljani deo kupusa. Ukoliko je kupus suviše kiseo, potopite ga na kratko u vodu.

U veću šerpu poređajte listove kupusa na dno.

Napravite 30 sarmica sa pripremljenim punjenjem i ređajte ih kružno.

Kada završite sa ređanjem sarmi, pospite po vrhu još malo mlevene paprike. Poređajte listove kupusa. Sve to prelijte vodom u kojoj se kuvala riba.

Pročitajte još: Salata od CVEĆA i slatkiš sa LAVANDOM, pravo prolećno osveženje (RECEPTI)

Rernu stavite na 250 stepeni i ubacite šerpu da sarma provri.

Kada provri, smanjite temperaturu na 200 stepeni i kuvajte 2 sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU