Šolja ovog napitka ima više antioksidanasa od malna!

30. 04. 2021. 000000 11:20

Foto: Depozitfoto

Mirisni crni napitak je jedan dan na listi za odstrel, a sutradan opet poželjan za naše zdravlje. I tako ukrug. Izvesno je da u malim dozama kafa ne može da šteti, kao i da može da bude lekovita u nekim slučajevima.

Pročitajte još: LJudi HRLE u ovo mesto u SRBIJI: Dolaze da IZLEČE oči, a crkva Svete Petke im ISPUNJAVA ŽELJU (FOTO/VIDEO)

Norveško istraživanje je pokazalo da je šolja crne kafe bogatija antioksidansima od porcije malina, kupina, ananasa... I studija sa Univerziteta Harvard je podržala ove zaključke, nakon što su istraživači otkrili da kod ljubitelja ovog napitka postoji manji rizik od smrti od kardiovaskularnih oboljenja nego kod onih koji je uopšte ne piju.

 

Podieže raspolloženje
Osim toga, podiže raspoloženje, a pošto spada u prijatne rituale, opušta um već nakon što udahnemo njen miris.
Šolja kafe je boagtija antioksidansima od porcije malina ili kupina!

Ali, vrlo je važno da se zna i poštuje kako se ona pije, ukoliko ne želimo da nam naruši zdravlje. Nutricionisti savetuju da to budu samo jedna ili dve šoljice kafe dnevno i to bez šećera, šlaga ili punomasnog mleka.

Pročitajte još: „Jovane, zar ne želiš da se srpska trobojka prva zavijori na Marsu?“ Tesla je pre 128 godina tajno došao u Srbiju sa ZADATKOM

Nije dobro da je pijemo na prazan želudac, posle uzimanja suplemenata ili lekova, ali ni u večernjim časovima. Ukoliko preterujemo sa dozom, u najboljem slučaju možemo da računamo na dehidrataciju organizma ili povišen krvni pritisak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU