Muči vas uporna EŠERIHIJA? Jedan doručak sa DVA SASTOJKA rešiće vas zauvek ove bakterije

Kristina Malešević

02. 05. 2021. 000000 13:45

Foto: Depositphotos

Ešerihija coli je vrsta gram negativne bakterije štapićastog oblika koja nakon ulaska u ljudski ogranizam u najvećem broju slučajeva ima korisnu ulogu u radu sistema organa za varenje. Ova baterija najčešće se unosi kroz kontaminiranu hranu ili piće, posebno termisčki neobrađeno meso, ali i voće i povrće.

Pročitajte još: Jabukovo sirće krije brojne namene: Očistite njime kuću, negujte kožu, a evo kako da ga koristite za ljubimce!

Svaki pacijent koji se suočava sa infekcijom uzrokovanom ponašanjem bakterije Escherichia coli dobiće preporuke od lekara kako da uvede promene u način ishrane da bi terapija bila uspešna. Uzimanje medikamenata neće pomoći u eliminaciji mikroorganizma u slučaju nepravilnog odabira hrane.

Pročitajte još: Planirate DIJETU? Ovo su najgora tri dana za početak koja GARANTUJU NEUSPEH

Donosimo vam jedan recept za doručak, koji će doprenti bržem i lakšem uklanjanju ešerihije iz ašeg organizma.

Kajgana sa kozjim sirom

Umutiti viljuškom dva jajeta i dodati 30g kozjeg sira, a zatim začiniti sa malo soli i mlevenog crnog bibera. Ispeći na pola kašike kvalitetnog putera i dodati malo seckanog vlašca.

Pročitajte još: Pomaže kod nadutosti, dobar je za jetru, a može pomoći i pri mršavljenju...Zašto je još dobro piti čaj od maslačka?

Obilje vitamina A, kao i drugih korisnih elemenata za borbu protiv infekcije ešerihijom koli, čine kozji sir odličnom i veoma zdravom namirnicom za zaštitu i oporavak tela od bakterije.

Veoma se lako vari i nutrijeti se time brzo apsorbuju i koriste unutar organizma. Može se dodavati i u glavna jela i u priloge.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU