Ideje za današnji praznični POSNI RUČAK: Svi koraci do ukusne riblje čorbe i pasulja (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

30. 04. 2021. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je za riblju čorbu:

  • 1 veća šargarepa
  • 1/2 korena celera
  • 1 veća glavca luka
  • 1 crvena sveža paprika
  • meso od skuvane glave šarana
  • 1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
  • 400 gr soma smrznutog
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • malo belog vina
  • malo bibera
  • soli ...peršunov list
  • ulje..lovorov list

Foto: privatna arhiva

Priprema čorbe:

Šargarepu izrendati, a luk što sitnije iseći kao i koren celera. Sipati malo ulja, pa dinstati. Dodati seckanu papriku, pa ukupno dinstati oko 20 min.

Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina i dinstati malo, a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti pobiberiti i dodati seckan peršun. Ko voli može dodati 2 čena belog luka..

Posni pasulj

Potrebno je:

  • 400-500  gr pasulja krupnog
  • 1 veća glavica crnog luka 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • lovorov list
  • biber u zrnu i mleven
  • 30 ml ulja
  • 3 čena belog luka
  • 1 ravna kašika brašna
  • 1 kašičica ml. crvene paprike
  • so

Foto: privatna arhiva

Priprema posnog pasulja:

400-500 gr pasulja tetovca dobro oprati naliti malo vode pa ga kuvati 5 min i ocediti vodu i isprati. Naliti vodu dodati na krugove 1 veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckan.

Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja malo zrna bibera i par lisptova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena.

U tiganj iseckati 3 čena belog luka i kašiku brašna dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati 1 kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list.. Srećan vam praznik!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU