Ruska umetnica Ksenija Simonova ponovo oduševila Srbiju: Ovog puta Miroslavljevo jevanđelje je njena inspiracija (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

02. 05. 2021. 000000 12:20

Foto: Printscreen/ Instagram/ Ksenya_Simonova

Pobednica je takmičenja "Ukrajina ima talenat" 2009. godine, svetski priznata umetnica, supruga i majka dvoje dece.

Kada smo sa maestralnom Kesenijom razgovarali početkom ove godine najavila nam je da je u prirpemi novo delo posvećeno Miroslavljevom jevanđelju, najstarijem sačuvanom srpskom ilustrovanom ćirličnom rukopisu. Sada je delo na kome radi od novembra prošle godine završeno. Ksenija je još jednom ispričala priču na osnovu jednog od najznačajnijih srpskih pisanih spomenika.

- Veoma sam srećan što delim ovaj video. Na tome smo počeli da radimo u novembru 2020. To je vrlo posebna priča. U Srbiji postoji veoma stara knjiga koja se zove Mirosalvovo jevanđelje. Stara je 1000 godina. Svaka stranica je remek-delo. Uzeo sam jedno pismo i ono je ispričalo veliku priču. Priča o Noju. Nadam se da je ovo samo početak - napisala je Ksenija na Instagram profilu. 

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kseniya Simonova (@kseniya_simonova.official)

Kesenija je nekoliko puta bila u Srbija, obilazila srpska sela i manastire.

- Uvek kažem da Srbija ima mnogo blaga - prelepu prirodu, crkve, nasleđe, ali najveće vaše blago su ljudi - istakla je u intervjuu za Magazin novosti početkom 2021. godine.

Ceo intervju sa Ksenijom Simonovom možete pogledati OVDE.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU