Mekane pogačice sa MLADIM LUKOM i KAČKAVALJEM! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

04. 05. 2021. 000000 11:30

FOTO: Print Screen/You tube/Ricette arabe facili

Sastojci: 

  • 2 mlada luka
  • 50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 250 g brašna
  • 250 g griza
  • kašičica soli, kašičica šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 30 g sira (kačkavalj)
  • origano
  • 200 ml mlake vode
  • mleko, semenke maka, sir

Pročitajte još: ZDRAVA PICA kao savršena večera za svaku priliku! (RECEPT)

Priprema: Propržite mladi luk 5 minuta na maslinovom ulju (malo posolite).

U posu sipajte brašno, griz, so, šećer, kvasac i promašajte. Zatim dodajte prženi mladi luk, sir, origano i mlaku vodu. Zamesite glatko testo i ostavite sat vremena da nadođe.

Testo zasecite po sredini kako bi se lepo istopio kačkavalj.

Nakon toga, premesite testo i podelite na devet jednakih delova. Umesite ga u loptice.

U tepsiju stavite papir za pečenje i poređajte loptice. Zasecite svaku po sredini i stavite još malo rendanog kačkavalja u sredinu.

Pročitajte još: Uvek ste se pitali kako da spremite KOMORAČ? SICILIJANSKA SALATA je odličan izbor

Premažite testo mlekom i pospite semenom maka.

Pecite u rerni na 250 stepeni oko 25 minuta.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU