Danas pripremamo NAJMEKŠU pogaču i to punjenu spanaćem i sirom (RECEPT)

Marija Obradović

05. 05. 2021. 000000 10:15

Foto: Printscreen Youtube/Bakina kuhinja

Danas nam iz Bakine kuhinje dolazi recept za testo meko kao duša. Ali ne obično, već punjeno i to spanaćem i sirom.

Evo šta je sve potrebno da se ova poslastica nađe na vašem stolu.

Potrebno je za testo:
250 ml. mleka
15 gr kvasca
malo ulja
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje
450-500 gr brašna

Za nadev:
2 kašike ajvara
150 gr spanaća
150 gr  mekšeg sira
1 žumance za premazivanje
malo susama
 
Priprema:
Od navedeni sastojaka zamesiti mekše testo  i ostaviti da odmori da naraste. Spanać obariti pa ga iseckati ili pustiti u blender. Izmešati  sa sirom. 


Naraslo testo izravnati na stolu oko pola cm.pa premazati prvo ajvarom pa mešavinom spanaća i sira. Uviti u rolat pa iseći 10 cm.  Rolat sastaviti u krug i postaviti na pek papir. 

Podeliti testo na 4  dela nožem iseći ali ne do kraja a svaku četvrtinu još na dva dela.. Svavi deo okrenuti jedan prema drugom.

Komletno testo sa hartijom prebaciti u tepsiju. Pokriti da odmori pa testo premazati žumancetom i posutu semenkama.

Peći na 190 stepeni oko 45 min da lepo porumeni.