Ovako je govorio Feđa Stojanović: Glumom je počeo da se bavi sa samo 12 godina, a imao je ovaj cilj

Kristina LJubisavljević

05. 05. 2021. 000000 20:40

Foto: N.F.

Glumom je počeo da se bavi sa samo 12 godina odigravši ulogu u popularnom ostvarenju "Nikoletina Bursać".

- Počeo sam još kao dete u grupi Bate Miladinovića i moj prvi glumački zadatak bio je u filmu "Nikoletina Bursać" u režiji Branka Bauera. Imao sam dvanaestak godina - rekao je u jednom intervjuu za Novosti Feđa Stojanović.

Glumcu nije bio cilj da postane zvezda, ali to je nekako došlo samo, njegov talenat je davno prepoznat i od tada je omiljeni glumac mnogih.

Pročitajte još: Od njegove smrti Feđa Stojanović se nikada nije oporavio: Velika tragedija obeležila je život glumca

- Kada sam počeo da se bavim glumom cilj mi nije bio da postanem zvezda već dobar glumac. I sad mi privatno smeta kad me ljudi prepoznaju i zaustavljaju na ulici... Jedan od najdražih komplimenata stigao je od reditelja Roberta Ćulija koji je nekom prilikom rekao Miri: "Da li ste vi slepi, pa ne znate koga imate u ansamblu?" Ipak, počeo sam sa manjim ulogama i postepeno se penjao, što mislim da je dobro. Znam kolege koje su prerano bačene u prvi plan i prerano izgorele. U početku sam igrao policajce, one koji dovode glavne glumce na scenu. Uostalom, pozorište je vrlo stresna stvar, mnogo je lakše na filmu i TV. Kad pominjemo Đuzu, moram da kažem da je bio moj omiljeni glumac, mnogo sam ga voleo i kao čoveka. Zato mi je kompliment svako poređenje s njim.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU