Mleveni mak, suvo grožđe i cimet - kolač koji će vas OČARATI (RECEPT)

Marija Obradović

06. 05. 2021. 000000 08:30

Foto: Printscreen Youtube/Bakina kuhinja

I posle silnog mesa, jaja i salata, na red je došao kolač. I to ne bilo kakav - pravo iz Bakine kuhinje stiže carstvo mirisa i ukusa.

Potrebno je:
3 jaja
100-150 gr šećera
150 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 gr mlevenog maka
100 gr suvog grožđa
250 ml jogurta
1 kašika kisele pavlake
100 ml maslinovog ulja
malo cimeta
1 vanilin šećer

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati vanilin šećer, brašno sa praškom za pecivo ulje i sve dobro izjednačiti. Pleh 24 cm okrugli obložiti pek papirom pa sipati 2/3 testa u pleh i rasporediti.

U ostali deo testa dodati mleveni mak, zatim suvo grožđe malo cimeta  i  izmešati lagano. Sipati na svetli deo u plehu i rasporediti kašikom. 

Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.. Kad se ohladi u plehu izvrnuti i skinuti papir  i posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom. 

                                  Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU