Štitnu žlezdu možete proveriti i SAMI! Sve što vam je potrebno su OGLEDALO I ČAŠA VODE ili TOPLOMER

Marija Obradović

07. 05. 2021. 000000 07:30

Foto: Depozit

Poremećaj rada štitaste žlezde odražava se na rad metabolizma, negativno utiče na rad srca, a može da ostavi posledice i na reproduktivno zdravlje.

Neki od poremećaja rada ove žlezde u svetu ima više od 200 miliona ljudi.

Test uz pomoć TEMPERATURE

Dr Broda Barns otkrio je test kojim možete da proverite da li je sa vašom štitnom žlezdom sve u redu.

Ujutru, odmah nakon buđenja, izmerite telesnu temperaturu. Rezultat je poznat kao rana jutarnja bazalna temperatura, a ukoliko je sve u redu, trebalo bi da bude između 36,5 i 36,8 Celzijusovih stepeni.

U slučaju da je rana jutarnja bazalna temperatura niža od 36,5 Celzijusovih stepeni, verovatno je reč o smanjenom radu štitne žlezde, odnosno hipotireozi. Simtpomi koji ukazuju na ovaj poremećaj u radu štitaste žlezde su i depresija, umor, nedostatak energije, česte glavobolje, loša koncentracija.

Pravi HAOS u organizmu
Štitna žlezda zna da pravi mnogo problema, a simptomi koji ukazuju na probleme sa njom često se provlače i pripisuju drugim bolestima. Tiroidna žlezda je žlezda u obliku leptira smeštena u prednjem delu vrata.

Rana jutarnja bazalna temperatura viša od 36,8 Celzijusovih stepeni ukazuje na ubrzan rad štitne žlezde, odnosno hipertireoze ili na infekciju u telu.

Od vitalne je važnosti jer utiče na gotovo sve organe u telu. Zadužena je za proizvodnju hormona i njihovu regulaciju, utiče na metabolizam i posredno i težinu i sistem za varenje.

Test uz pomoć ČAŠE VODE

A postoji i jedan jednostavan test kojim možete otkriti da li je vaša tiroidna žlezda ugrožena. Sve što vam za ovaj test treba jesu čaša vode i ogledalo. Popijte par gutljaja vode i posmatrajte u ogledalu da li se prilikom gutanja na vratu pojavljuju neke velike promene poput izbočina ili velikih razlika u veličini.

Ako i primetite izbočine, ne treba odmah da se plašite najgoreg, jer to ne mora automatski da ukazuje na rak, ali svakako bi bilo odlično da se konsultujete sa lekarom kako biste otklonili svaku sumnju zbog mogućih neregularnosti.

                               Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU