LAGANA i BRZA večera - Pohovane tikvice sa domaćim jogurtom! (RECEPT/FOTO)

Jovana Pejinovic

07. 05. 2021. 000000 16:40

FOTO: pixabay

Sastojci za jogurt: pola šolje grčkog jogurta, 2 kašičice peršuna, kašičica nane, 2 kašike soka od limuna, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica mlevenog belog luka, so i biber.

Priprema: Pomešajte sve sastojke osim soli i bibera. Probajte umak i dodajte so i biber po želji.

Najbitnije je da iscedite svu vodu iz tikvica, jer će vam u suprotnom jelo biti gnjecavo.

Sastojci za pržene tikvice: 2 šolje rendane tikvice, 1 šolja rendanog krompira, pola šolje seckanog crnog luka, kašičica soli, 2 jaja, 1 kašičica mlevenog belog luka, malo peršuna i nane (sitno iseckanih), biber, kukuruzno brašno, 1 supena kašika kukuruznog skroba, maslinovo ulje.

Pročitajte još: Jednostavan recept za TOFU sa povrćem! Savršen predlog za ručak (FOTO)

Priprema: Rendane tikvice, krompir i luk stavite u veliku cediljku. Prelijte sa 1 kašičicom soli i promešajte velikom drvenom kašikom. Pritisnite rukama kako biste istisnuli vodu iz povrća. Ostavite da odstoji u sudoperi nekoliko minuta.

U međuvremenu, veliku posudu obložite papirnim maramicama ili čistim peškirom za posuđe (lakše je ako koristite peškir). Smesu povrća stavite u posudu i preko stavite još papirnatih maramica ili peškir. Snažno pritiskajte kako biste istisnuli preostalu vodu.

Pročitajte još:  Dva recepta za HIPI TORTILJE od listova zelene salate - Paketići puni vitamina! (RECEPT/VIDEO)

Jaja umutite u velikoj posudi. Sipajte beli luk, peršun, nanu, so i biber. Ubacite povrće, a zatim dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni skrob dok se sve ne sjedini. 

Zagrejte tiganj i ubacujte kašikom dobijenu smesu. Pržite sa obe strane.

Loading...

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU