Gordon Remzi uvredio Italijane: Otkrio tajnu kuvanja savršene testenine i izazvao bes! (VIDEO)

Jelena Blažić

14. 05. 2021. 000000 19:40

Foto: YouTube printscreen /Gordon Ramsay

Iako je testenina veoma popularna, mnogi od nas koriste metode jednostavnog spremanja jela. Slavni kuvar, odlučio je da podeli nekoliko saveta kako bi dobili savšeno skuvanu testeninu pod nazivom "Al Dente".

Pročitajte još:  Kako skuvati meko, ali ne tečno jaje? Tajna je u brojanju!

- Testenina je sjajna i pokazaću vam sad nekoliko pravila. Sipajte vodu u veliku šerpu, pre nego što spustite testeninu, stavite malo soli, zatim sačekajte da voda proključa, a onda lagano ubacite testeninu u šerpu i polako mešajte. Ukoliko koristite špagete, prvo stavite jedan kraj da omekša, pre nego što ih lagano uvrnete i potpite skorz u vodu - objašnjava slavni kuvar i dodaje:

- Postavite tajmer, a nakon isteka vremena probajte jednu testeninu, kako biste utvrdili da li je gotova. Odnosno to možete osetiti i pod prstima, da li je lepo čvrsta tj. al dente. Zalogaj nije hrskav, već lep i tvrd. Pre nego što iscedite testeninu, još jednom dodajte malo soli, bibera i maslinovog ulja, kako biste sprečili lepljenje za šerpu - zaključio je.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU