Ukusni SALČIĆI bez kvasca: Jednostavan kolač koji su pravile naše bake! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

18. 05. 2021. 000000 08:50

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Minjina kuhinjica

Sastojci: 500 gr brašna, 200 ml kisele vode, 3 žumanca, 300 gr sala, 3 kašike šećera, prstohvat soli, pekmez za punjenje, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: 

Malo više od pola brašna, žumanca, šećer, so, jednu kašiku sala i kiselu vodu zamesiti.

Dodavanjem postepno brašna oblikovati testo srednje tvrdoće.

Pročitajte još: Zdrav slatkiš u PAR POTEZA: Potrebni su vam grožđe, šećer i kuhinjski TRIK! (RECEPT/FOTO)

Kada umesite testo odmah ga razvucite u kvadrat ili pravougaonik debljine 5mm.

Namažite 2/3 testa salom i preklopite na 3 jednaka dela, jedno preko drugog, pa dobijenu traku preklopite još na 3 dela.

Ostavite da odstoji 20 minuta pa ponovite postupak mazanja i preklapanja, pa opet ostavite da odstoji i ponovite postupak.

Rastanjite testo opet na kvadrat ili pravougaonik, sad malo deblje nego kad ste zavlačili i mazali, pa isecite na kvadrate, otprilike 8 puta 8 cm.

Pročitajte još: Recept za NAJSOČNIJU baklavu sa pistaćima! (RECEPT/FOTO)

Na svaki kvadrat stavite po kašičicu pekmeza i uvijte po želji ili preklopite.

Zagrejte rernu na 220 stepeni pa pecite salčiće dok blago ne porumene.

Kada su gotovi, pospite ih šećerom u prahu i poslužite kada se ohlade.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU