Recept za domaću KREMPITU: Kremast kolač koji je gotov za čas! (RECEPT/FOTO)

Jovana Pejinovic

18. 05. 2021. 000000 13:35

FOTO: Depozit

Sastojci za biskvit: 3 jaja, 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer, 2 kašika ulja, 3 kašika brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo.

Sastojci za fil: 1/2 litra mleka, 2 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećer, 5 kašike brašna, 3 žumanca.

Šam: 3 belanca, 2 kašike šećera.

Pročitajte još: Zdrav slatkiš u PAR POTEZA: Potrebni su vam grožđe, šećer i kuhinjski TRIK! (RECEPT/FOTO)

Loading...

Postupak: 

Jaja umutiti penasto (prvo belanca), dodati šećer i vanilin šećer. Dodati ulje i kašikom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u kalupu za torte koje je obložen pek papirom. Gotovu koru ohladiti i preseći na pola je da se dobije dve.

Pročitajte još: Recept za NAJSOČNIJU baklavu sa pistaćima! (RECEPT/FOTO)

400 ml mleka sipati u šerpu da se kuva, 3 žumaca umutiti sa 2 kašike šećera i 2 kesice vanilin šećera. U umućena žumanca dodati 100 ml mleka i 5 kašika brašna. Kada mleko počne da ključa, skloniti sa šporeta i sipati smesu sa žumancima. Vratiti na šporet, mutiti da se fil zgusne. Pa zatim skloniti sa šporeta da se prohladi.

3 belanca umutiti sa 2 kašike šećera.

U prohlađen fil lagano mikserom ili kaškom umešati umućena belanca. Na donju koru biskvita sipati krem pa staviti drugu koru.Posuti sa šećerom u prahu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU