SPECIJALITET dana - HELJDINE palačinke, meke kao duša, spremaju se očas posla

Marija Obradović

25. 05. 2021. 000000 08:43

Foto: ZoutubePrintscreen/Bakina kuhinja

I to one zdrave, neobične i preukusne, od heljde!

Brašno od heljde odlično je za vaše zdravlje jer je bogato ugljenim hidratima, a osim toga ne podiže nivo glukoze u krvi i bogata je vlaknima. Iz tog razloga je pogodna za korišćenje kod osoba koje imaju problema sa varenjem

Potrebno je:

100 gr heljdinog brašna
200 gr belog brašna 
2 jaja
400 ml kisele vode
soli i malo šećera po želji
ulje maslinovo

Priprema

U ćiniju sopati grašno, dodati jaja soli i kiselu vodu. Može se dodati i malo ulja. Sve dobro žicom izmešati. 

Tiganj za palačinke podmazati ugrejati dobro i ssipati po jednu kutlaču testa na sredinu pa ga okretati da se testo razlije.

Peći sa jedne i druger strane da se zapeče. 
Kako se detaljno sprema ovaj recept, pogledajte KLIKOM OVDE https://www.youtube.com/user/jelajelena1/featured