FALAFEL - domaći recept koji će vas zasititi! (FOTO)

Jovana Pejinovic

27. 05. 2021. 000000 18:00

FOTO: Piksabej

Sastojci: 

  • konzerva crvenog pasulja (proceđen)
  • 4 čena belog luka (oljušćen)
  • pola crvenog luka
  • 3 kašičice limunovog soka
  • 1/3 šolje peršuna
  • 1/4 šolje mrvica hleba
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice tucane paprike

Pročitajte još: Isecite crni luk BEZ SUZA uz pomoć OVA 4 trika! (VIDEO)

Loading...

Postupak: 

U blender (ili koriste štapni mikser) dodajte sve sastojke.

Blendirajte dok se ne isecka sitno, stružući nekoliko puta po stranama.

Napravite manje kuglice (od oko 2 kašičice).

Pročitajte još: Kako se PRAVILNO sprema KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka! (RECEPT/FOTO)

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na umerenoj vatri, oko 3 minuta. Dodajte falafel u tiganj, tako da imate dovoljno prostora za okretanje. Pržite sa svake strane 3-4 minuta dok ne porumeni. Dodajte maslinovo ulje u tiganj, po potrebi.

Serviranje

Falafele možete služiti uz caciki sos ili mediteransku salatu.

Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU