Naoštrite svoja čula: DOMAĆE knedle sa kremom za sve SLADOKUSCE (FOTO/RECEPT)

Kristina Malešević

28. 05. 2021. 000000 17:00

Foto: InstagramScreenShot/kuvanje_sa_ninom

Knedle sa šljivama rezervisane su za ranu jesen ili zimu, a proleće sa za savršene, domaće knedle sa kremom. Umesto krema, možete se opredeliti i za omiljeni džem.

Pročitajte još: Isecite crni luk BEZ SUZA uz pomoć OVA 4 trika! (VIDEO)

Sastojci za pripremu:

  • 100 grama brasna
  • 100 grama griza
  • 350 mililitara mleka
  • 50 mililitara ulja
  • krem 
  • 100 grama prezli
  • 5 kašika šećera

Priprema knedli sa kremom:

U šerpicu sipajte 350 mililitara mleka i ulje. Ostavite da proključa. Dodate griz i brašno i skuvate uz stalno mešanje. Ostavite da se prohladi.

Pročitajte još: Kako se PRAVILNO sprema KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka! (RECEPT/FOTO)

Propržite na malo ulja prezlu, pa dodate na kraju šećer i pomešajte.

Sipajte u duboku šerpu vodu i dodate 1 kašičicu soli, ostavite da proključa. Uzimate šakom testo i razvijete na dlanu, punite po želji, zatvorite i oblikujete lopticu pa ubacite u šerpu sa vodom. Kada se podignu na površinu, gotove su. Onda ih samo uvaljate u prezlu, ostavite da se prohlade, a onda gustirajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU