PEČENO PILE - idealan ručak za kraj radne nedelje! (VIDEO)

Jelena Blažić

28. 05. 2021. 000000 09:00

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Pečeno pile difinitivno je jedno od najomiljenijih jela, a verujemo da ćete ga od sada prema receptu iz Bakine kuhinje, pripremati češće.

Pročitajte još: Napravite UNIVERZALNO sredstvo za čišćenje od DVA jeftina sastojka! (FOTO/VIDEO)

Potrebno je:

1 pile veće
soli..bibera
soja sos
2 kašike kajmaka
malo paprime mlevena
3 čena belog luka
ulje

Prilog povrće: 

krompirići
šargarepa
karfiol
tikvice
  

Priprema:

Pile iseći  na donjem delu gde je belo meso pa ga raširiti i dobro posoliti .  U činiju sipati 2 kašike soja sosa.   Beli luk izdrobiti pa ostaviti u malo vode da odstoji a zatim dodati samo tečnost u soja sos. Ubaciti ml. papriku, biber mleveni, ulje malo i izmešati.

Time premazati pile a na kraju sa dve kašike kajmaka premazati. Ostatak marinade  sipati u povrće koje isečete na krupnije komade. 

Pročitajte još: FALAFEL - domaći recept koji će vas zasititi! (FOTO)

Okrugli pleh podmažete malo četikicim i uljem pa rasporedite povrće. Preko stavite rešetkastu žicu  i odozgo spremljeno pile. Peći ma 200 stepeni C oko sat vremena ako treba i duži da se pile lepo ispeče a povrće zarumeni. Savršenstvo. 

Pripremite pečeno pile po receptu iz Bakine kuhinje!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU