Serviranje predjela na ŠARKUTERI DASCI: Oduševite sve goste sa jelom gotovim za 5 minuta! (VIDEO)
Prvo, potrebna vam je odgovarajuća drvena daska. Veličina će zavisiti od broja ljudi koji planirate da ugostite.
Za vatromet boja na vašoj dasci, dodajte voće poput grožđa, čeri paradajza i borovnice.
Kad počnete da razmišljate o izradi savršene šarkuteri daske, poželećete da počnete da razmišljate o različitim bojama i teksturama kako biste je učinili živahnom i zanimljivom.
Crvene i crne bobice, suve kajsije, sveže začinsko bilje, kiseli krastavci, masline i razni umaci mogu dodati puno boje. Daska bi trebalo da izgleda puna, pa se ne bojte da gomilate hranu tako da izgleda natrpano.
Pročitajte još: Ako nazdravljate VODOM, pravite VELIKU GREŠKU: Evo šta ste time poželeli svojim gostima!
Loading...
Meso
Procenjujem oko 3-4 parčeta mesa po osobi kada pravimo dasku. Trudite se da uključite razne ukuse i teksture, na primer salamu sa biberom, pršutu i šunku.
Sir
Računajte na oko 50 grama sira po osobi. I ovde važi isto pravilo kao za meso: birajte različite vrste sireva i igrajte se sa teksturama.
Hleb i krekeri
Ponovo je raznolikost ključna, uvrstite krekere od zrna i tanko narezane i prepečene bagete.
Voće i orašasti plodovi
I sušeno i sveže voće dodaće divnu boju i puno ukusa vašoj ploči od šarketerija! Dok kupujete voće, imajte na umu razne boje za lepu ploču. Orašaste plodove treba oljuštiti i posoliti.
Krastavci, masline i umaci
Dodavanje malih posudica punih kiselih krastavaca, maslina, senfa i ukusnih umaka odličan je način da daska bude raznovrsna.
Pročitajte još: Ovo je NAJSKUPLJI SLADOLED na svetu: Od cene i sastojaka će vam se zavrteti u glavi! (FOTO/VIDEO)
Većinu predmeta možete pripremiti, oprati i / ili narezati pre serviranja, što znači da je za pripremu ovog lakog predjela potrebno samo nekoliko minuta.
Loading...
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU