NAJSOČNIJE teleće šnicle koje se kuvaju u sopstvenom sosu! (RECEPT)

Jovana Pejinovic

01. 06. 2021. 000000 11:30

FOTO: Piksabej

Sastojci: 

  • 1 kg telećeg mesa (isečeno na šnicle 1-1,5 cm deljine)
  • peršun, beli luk, so, suvi začini

Priprema: 

Meso istucite sa obe strane i posolite i sipajte suvi začin. Ređajte u lonac srednje veličine, po dnu. Pospite peršunom i belim lukom.

Ređajte po redovima dok ne istrošite svo meso.

Pročitajte još: Ukusne ŠUFNUDLE od krompir testa: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)

Prelijte čašom vode i pustite da uvrije na visokoj temperaturi. Potom dosuti još pola čaše vode, smanjiti temperaturu i dinstati još 1-1,5 sat.

Jele je gotovo kada sva voda ispari. Ovo je odličan recept jer će vam meso ostati mekano i kuvaće se u sopstvenim sokovima.

Uz meso poslužite grilovan paradajz i pečurke, a uz to možete poslužiti i gotovu testeninu punjenu sirom ili spanaćem.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK