ITALIJANSKA KAJGANA: Ukusna mediteranska VEČERA (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

24. 06. 2021. 000000 17:20

Foto: Piksabej

Italijanska kajgana je idealna večera za tople dane. Što više stavite začina, to će jelo biti ukusnije.

Sastojci:

3 jaja

Kašika maslinovog ulja

Paradajz sa pulpom (količina po ukusu)

Prstohvat smeđeg šećera

Jogurt

2 čena belog luka seckanog

Pola glavice crnog luka

Crvena paprika

Začini: peršun, ruzmarin, origano

Pročitajte još: Torta - kolač od banana i piškota: Recept za ovaj letnji dezert tražiće vam svi (VIDEO)

Priprema:

U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno iseckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša. Uz mešanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuvati dok tečnost ne ispari.

Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tiganj i na laganoj vatri spremati večeru dok jaja ne budu dovoljno pržena.

U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU