Trikovi i saveti za NAJMEKANIJE ŠNICLE: 4 TAJNE iskusnih domaćica

Aleksandra Kolarevic

03. 06. 2021. 000000 17:00

Foto: Piksabej

Šnicle su jedno od omiljenih jela - brzo se spremaju, i mogu se kombinovati sa pireom ili povrćem.

Međutim, koliko god da ste iskusni u kuhinji, s vremena na vreme može se dogoditi da ne ispadnu onako mekane i sočne kako ste zamislili.

Pročitajte još: Trik koji će vam olakšati život! Odmrznite meso za 10 MINUTA, uz pomoć kašičice šećera

Ovo su saveti i trikovi za najmekanije šnicle.

Kako biste dobili ukusne šnicle, koristite teleće ili svinjsko meso koje nije mnogo masno.

Pre pripreme važno je da meso tanko isečete i dobro izllupate.

Kako bi meso bilo sočno, jedan dan pre pripreme poređajte šnicle u šerpu, posolite i začinite, poprskajte ih sa malo limunovog soka, pa poređajte i drugi red šnicli, i ponovo ih začinite.

Šerpu sa šniclama odložite u frižider da prenoći.

Kad je meso dobro izmarinirano, moći ćete da ga ispržite u tiganju bez kapi ulja, a i pržiće se samo nekih 20 sekundi – i jednoj i drugoj strani biće dovoljno po desetak sekundi pre nego što sklonite šnicle sa vatre.

Odlične šnicle možete spremiti ako koristite prezle. Izlupajte šnicle, pa ih pospite začinima i uvaljajte ih u prezle. Svaku šniclu propržite sa obe strane.

Pročitajte još: Postanite MAJSTOR za ROŠTILJ - uz pomoć ovih TRIKOVA oduševićete sve prijatelje!

Ukoliko želite mekane šnicle, spremite ih sa jajima. Izlupane šnicle posolite, začinite, dodajte beli luk u prahu i nakon toga ih ostavite da odstoje u prethodno umućenim jajima. Potom ih uvaljajte u brašno, pa ih pržite na tihoj vatri.

Šnicle možete da spremite i u lisnatom testu – sve što je potrebno jeste da meso uvijete u lisnatno testo i stavite da se peče u zagrejanoj rerni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU