ŠTRUDLA SA MAKOM: Kraljica domaćih kolača! (FOTO/RECEPT)

Jovana Pejinovic

03. 06. 2021. 000000 12:00

FOTO: Depozit

Sastojci za testo: 

  • 550 g mekog brašna (tip 400)
  • 8 g suvog kvasca 
  • 50 g šećera
  • 200 ml toplog mleka
  • 50 g putera (da ne bude hladan)
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jajeta

Sastojci za fil: 

  • 250 g maka (koristila sam zaslađeni)
  • 100 ml vrelog mleka
  • 1 žumance za premazivanje

Loading...

Pročitajte još: Serviranje predjela na ŠARKUTERI DASCI: Oduševite sve goste sa jelom gotovim za 5 minuta! (VIDEO)

Pročitajte još: 

U velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte preostale sastojke i zamestite meko testo.

Mak prelijte vrelim mlekom, izmešajte i ostavite sa strane. Podlogu pospite brašnom i razvijte testo veličine pleha.

Ravnomerno rasporedite fil i urolajte testo u štrudlu. 

Premažite umućenim žumancetom i ostavite da odmara 20 minuta. Pecite ne porumeni, oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU