Dimljeni krompiri iz rerne: Jelo gotovo za 20 minuta! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

05. 06. 2021. 000000 12:35

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ spejn on a fork

Sastojci: 

  • 1 veći paradajz ili pola konzerve pasiranog paradajza
  • ljuta mlevena paprika
  • kašičica majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • beli luk (cela glavica)
  • 4-5 krompira
  • so, biber
  • 1 limun

Pročitajte još: PILETINA IZ RERNE: Sočna i ukusna varijanta za brz ručak! (RECEPT/VIDEO)

Priprema: 

1) U veću činiju sipajte pola konzerve pasiranog paradajza (ili iseckanog svežeg paradajza). Dodajte jednu supenu kašiku mlevene paprike (najbolje je ako je ljuta), jednu kašičicu majčine dušice i dodajte 1-2 supene kašike maslinovog ulja. Promešajte sastojke tako da se sjedine.

Sušena paprika je ključni sastojak koji će vašem jelu dati omiljeni ukus dimljenog.

2) Iseckajte krompir na kockice, stavite u činiju, dodajte celu glavicu belog luka, prelijte smesom od paradajza i posolite i pobiberite. Promešajte da se sjedini.

3) Stavite krompir na papir za pečenje, u tepsiju i ubacite u prethodno zagrejanu rernu (180-200 stepeni). Pecite oko 20 minuta. Kada izvadite iz rerne, možete narendati koru jednog limuna preko krompirića.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU