MINI SUKNJA je nastala 60-ih godina: Sada se vratila i žene su oduševljene

Kristina LJubisavljević

08. 06. 2021. 000000 07:15

Foto: Deposit

Leto se konačno približava, a to znači da ćemo konačno moći da se opustimo i skinemo sa sebe sav "teret" ili bar slojeve garderobe koje smo nosili.

Tu na scenu stupa letnja moda, a sa njom suknja klasik koja nikada ne stari. Govorimo o čuvenoj mini suknji, suknji koja od kada se pojavila, sad već jako davno, se silazi sa trona omiljene suknje ženema širom sveta.

Pročitajte još: Ženska odela su opet u TRENDU! Nose se na TRI načina, a prvi su dugačke, široke nogavice (FOTO)

Istorija mini suknje

Za njenu pojavu najsaslužnija je britanska modna dizajnerka Meri Kvant. Bila je ikona mode 60-ih godina, a upravo ona je osmislila nama dragu mini suknju.

Prva mini suknja prodata je u njenom butiku u Londonu 1963. godine. Ideja joj se javila jer je želela da žene izađu iz modne jednoličnosti koja je sve vreme bila zastupljna i definitivno je u tome i uspela.

Druga važna žena u istoriji mini suknje je manekenka Tvigi koja ju je prva prošetala modnom pistom.

Foto: deposit

Mini suknja za leto

Ove sezone popularne su mini suknje u svim materijalima, dezenima i bojama. Možete da se odlučite za jednostavnu teksas varijantu ili satensku suknju, model 90-ih koje su se ovih meseci vratile na pozitivno iznenađenje svih.

Pročitajte još: Sofija Milošević diktira trendove u Beogradu: NJene omiljene sandale jedne od najtraženijih (FOTO)

Uklopite je uz zanimljive boje majice ili košulje, sandale ili patike, izbor je na vama. Mini suknja se vratila i verujemo da ćete uživati u njoj celog leta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU