Recept za tradicionalni slatkiš: Pravimo PITU SA JABUKAMA (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

08. 06. 2021. 000000 08:25

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je za testo:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • korica limuna
  • 70 ml ulja
  • 150 gr brašna
  • 50 gr griza
  • 1 prašak za pecivo

Pročitajte još: Sočan KOLAČ sa makom koji ne ostavlja prljave sudove (FOTO)

Za nadev:

  • 1 kg mekših jabuka
  • malo cimeta
  • 100 gr suvog grožđa
  • šećer po želji za jabuke

Foto: promo

Priprema:

Jabuke oguliti, pa ih izrendati, pošećeriti i izmešati. Ostaviti da otpuste sok 15 min, pa ih stavite u cediljku da se ocede.

Dodati cimet i suvo grožđe. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti koricu limuna, ulje i sve izjednačiti. Pleh 22 cm okrugli obložiti pek papirom, pa sipati pola testa i rasporediti kašikom, a zatim nadev jabuka.

Foto: promo

Pročitajte još: Korak po korak do savršene poslastice: Neodoljivi kolač sa makom

Prekriti ostatkom testa i poravnati. Peći na 200 stepeni 50 - 60 min. Pred kraj pokriti. Posuti prah šećerom sa vanilin šećerom Seći ohlađen.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU